THE NUDE PARTY – RIDES ON

Artiest info
Website
facebook
Label: New West Records

In 2012 werd er aan de ‘Appalachian State University’ in North Carolina een nieuwe alt.folk- en indierockformatie opgericht door zes toenmalige studenten aan die universiteit. De Amerikaanse band ‘The Nude Party’ verhuisde nadien naar Livingston Manor in de staat New York en is samengesteld uit leadzanger-gitarist Patton Magee, slidegitarist Shaun Couture, bassist Alec Castillo, drummer Conor Mikita, toetsenist Zachary Merrill en percussionist Austin Brose.

De groep heeft intussen drie albums opgenomen en uitgebracht met het titelloze debuutalbum “The Nude Party” in 2018, “Midnight Manor” in 2020 en nu hun derde zelfgeproducete plaat “Rides On” waarop ze dertien nieuwe nummers hebben verzameld en een aantal gastmuzikanten in de studio voor de opname hebben uitgenodigd. Van die songs hebben we er twee uitgekozen om aan u voor te stellen via de hieronder toegevoegde video’s: eerst krijgt u de absolute hitsong en lead single “Ride On” en daarna een audiovideo van het supercatchy sixtiesachtige Spectoriaanse nummer “Cherry Red Boots”.

Het populaire platenlabel ‘New West Records’ merkte het zestal op in 2018 en tekende een contract met de jongens voor de opnamen van enkele albums waarvan “Rides On” dus het derde op rij is. Hun sound is gebaseerd op de muziek die de wereld toebedeeld kreeg in de jaren ’70 en ’80 met zeer catchy liedjes die je na enkele luisterbeurten probleemloos kan meezingen. De vrolijkheid straalt op dit album dan ook af van liedjes zoals het als tweede single uitgebrachte “Hard Times (All Around)”, het Beatlesque “Hey Monet”, countryrockers “Midnight On Lafayette Park” en “Tree Of Love”, de bluesy ballad “Red Rocket Ride” en het door gitarist Shaun Couture als leadzanger gebrachte “Sold Out Of Love”. Eén cover siert deze derde plaat van ‘The Nude Party’ met hun eigen versie van Dr. John’s klassieker “Somebody Tryin’ To Hoodoo Me” uit zijn album “The Crazy Cajun Recordings” van 1999.

‘The Nude Party’ wordt in de vakpers wel eens vergeleken met ‘Velvet Underground’ en zelfs met ‘The Rolling Stones’, wellicht omwille van de opvallende stemgelijkenis tussen Mick Jagger en Patton Magee, zeker in de albumopener “Word Gets Around”. Zelf vinden ze “Rides On” hun beste plaat tot nu toe, mede doordat er totaal geen druk van buitenuit was om de opnamen zo snel mogelijk af te werken wat hen toeliet om de beste liedjes te selecteren uit een ruimer aanbod van meer dan 20 nummers die ze in de voorbije jaren hadden gecomponeerd. Wij kunnen eigenlijk niets zinvoller doen dan akkoord gaan met de beoordeling van de kerels van ‘The Nude Party’ zelf en we zullen de zonnige liedjes op deze cd dan zeker ook vaker gaan afspelen in de komende zomermaanden.

(valsam)